Duurzaamheid: Iedere dag een beetje beter!

Koningshoek_Duurzaam_940X663.png
 

Onder het motto 'iedere dag een beetje beter' werken we voortdurend aan een duurzamer winkelcentrum. Daarnaast bouwen we aan een duurzame relatie met onze bezoekers, ondernemers en directe omgeving.

Belangrijke onderwerpen voor het winkelcentrum zijn het reduceren van energieverbruiken, duurzaamheidscertficeringen (BREEAM Very Good), gescheiden afvalinzameling en recycling, het creëren van lokale werkgelegenheid, tevreden bezoekers en het samenwerken met (lokale) sociale initiatieven.

 
Zonne-energie

Een kwart van ons elektriciteitsverbruik wordt opgewekt met de zon. Op het dak van ons winkelcentrum zijn in totaal 444 zonnepanelen geplaatst. Deze installatie wekt evenveel energie op als 36 huishoudens op jaarbasis verbruiken.

Oplaadpunt Elektrische auto's

Elektrische auto’s kunnen worden opgeladen bij ons winkelcentrum. In totaal zijn er 2 laadpunten beschikbaar.

 
recycling

Om zuinig om te gaan met grondstoffen & onze CO2-uitstoot te minimaliseren vinden we het belangrijk om afval te voorkomen, hergebruiken én recyclen. 83% van het afval dat vrij komt in Koningshoek wordt al gerecycled naar nieuwe grondstoffen en nieuwe energie.

Sociale Initiatieven

Winkelcentrum Koningshoek ondersteunt lokale & sociale initiatieven zoals de Langste Tafel, Koningshoek Cares en de Voedselbank Maassluis.

 
Waterbesparing

Per jaar maken ongeveer 120.000 bezoekers gebruik van onze openbare toiletten. Dankzij waterbesparende toiletten, urinoirs en kranen besparen we ongeveer 1,5 liter water per bezoeker.

Waterbesparing

Winkelcentrum Koningshoek draagt bij aan de lokale werkgelegenheid. Ruim 500 medewerkers uit Maassluis en omgeving staan in ons winkelcentrum voor u klaar.

 
Heb jij gouden tips voor Koningshoek?
Geef je mening via deze link >>