Vandaag geopend 09:30 - 17:00

Blog: BBQ Tips van Jaap Landman Keurslager

1 oktober 2019

Met heerlijk herfstweer voor de boeg kunnen we nog genieten van het buitenleven. Want wat is er gezelliger dan lekker buiten eten met een barbecue binnen handbereik? Geniet jij ook zo van een lekker stukje vlees op de barbecue? Dan ben je bij Jaap Landman Keurslager in winkelcentrum Koningshoek aan het goede adres. Jaap deelt met ons zijn barbecuetips en lekkere recepten!

BBQ Trend: Slow cooking

Slow cooking is inmiddels echt een hele barbecuetrend geworden. Door moderne barbecues zijn er veel nieuwe bereidingstechnieken mogelijk. Jaap deelt 5 tips over het gebruik van Low en Slow cooking op de barbecue met ons:

Tip 1: Gebruik een barbecue met deksel
Een deksel op je barbecue is essentieel om de temperatuur te kunnen regelen: op verschillende niveaus werken, gevogelte draaien op het draaispit, roken, poffen, stomen en nog veel meer.

Tip 2: Gebruik houtskool
Op gas of met een elektrische barbecue is de temperatuur regelen een kwestie van de knop omdraaien. Maar dan ontbreekt wel de échte barbecuesmaak. De barbecuefanaat kiest liever een vuur met houtskool.

Tip 3: Meet de temperatuur in de barbecue
De temperatuur van het vlees meet je met een kerntemperatuurmeter, hiermee kun je nagaan of het vlees de gewenste garing heeft bereikt. Vraag in de winkel naar de juiste garingstemperatuur bij het vlees dat je koopt!

Tip 4: Voeg eventueel vocht toe
Hiermee voorkom je uitdrogen. Plaats een lekbak onder het vlees, en doe daar wat bouillon in. De hitte wordt dan wat intenser en trekt in het vlees, dat daardoor zachter wordt.

Tip 5: Laat het vlees rusten
Laat dikkere of grotere stukken vlees altijd 5 tot 15 minuten rusten voor het aansnijdt. Dek het daarvoor af met aluminiumfolie. Bij het rusten verdelen de vleessappen zich en wordt het vlees sappiger.

‘’Wat essentieel is bij het barbecueën is dat je de tijd neemt. Het bereiden van een goed stukje vlees is een beleving, daar moet je vooral van genieten!’’

Wat gaan we eten?

Naast al deze tips is er dan ook nog de vraag wat we op de barbecue gaan bereiden. Jaap deelt met ons een Low en Slow cooking gerecht waarmee je gegarandeerd hoge ogen gooit.

Short ribs met zelfgemaakte barbecuesaus
Short ribs zijn spareribs maar dan van het rund. Het is een prachtig stuk vlees dat perfect is voor Low en Slow cooking. Short ribs zijn heel erg smaakvol en het ziet er fantastisch uit op tafel. Klik hier op de link voor het recept. Tip: Vraag de slager om short ribs waarvan het vlees wat gemarmerd (vet dooraderd) is. Vet geeft extra smaak en zorgt ervoor dat het vlees ondanks de lange bereidingstijd niet droog wordt.

Nu aan de slag!

Ben je geïnspireerd door deze blog, zin om te kokkerellen? Of heb je advies nodig? Het team van Jaap Landman Keurslager adviseert je graag over diverse soorten vlees in de winkel. De winkel biedt een breed en vers assortiment vlees van goede kwaliteit, fijne vleeswaren, broodjes en specialiteiten. Zien we je snel?