Vandaag geopend 09:30 - 17:00

Blog: Vega(n)-tastisch eten in Koningshoek

23 januari 2020

Een nieuw jaar betekent voor velen nieuwe gewoontes, bijvoorbeeld vegetarisch of veganistisch eten. Vegetariërs gaan vleesloos door het leven en veganisten schrappen daar bovenop alle producten die door dieren zijn gemaakt. Deze levenswijze zorgt ervoor dat er jaarlijks veel water, landbouwgrond én dierenlevens bespaard worden. Gezonder voor jezelf én beter voor de rest van de wereld. Besluit jij in 2020 de V van AVG’tje (aardappels, vlees en groente) door de V van vleesvervanger te vervangen? Dan helpen wij jou op weg naar een dieet zonder vlees!

 

Start met een bakkie

Kun jij de dag niet beginnen zonder een kop koffie? Goed nieuws, als vegan hoeft geen afscheid te nemen van jouw cappuccino of latte macchiato. Kies voor een koemelk vervanger zoals haver-, soja-, amandel- of kokosmelk. Doppio heeft alle opties op het menu staan, zodat jij met een gerust hart van jouw koffie mag blijven genieten. Lust je iets lekkers bij de koffie? Dan heeft Hema de uitkomst. Daar eet je een vertrouwd stuk Hollands appelgebak, de vegan versie natuurlijk.

Alle remmen los

Als je dacht dat veganisten alleen maar salades eten, heb je het goed mis. Snacken zonder dierlijke producten is nog steeds mogelijk en even lekker. Loop eens langs de Hema en bestel daar de vegan hotdog, die niet van zijn dierlijke broertje te onderscheiden is. Toch meer zin in een patatje mayo? De meesten cafetaria’s verkopen tegenwoordig ook vegan mayonaise en snacks. Als veganist kun je dus nog steeds schaamteloos genieten een snelle hap.    

Hapje buiten de deur

Vegetarisch uiteten gaan moeilijk? Bij Koningshoek hoef je je daar geen zorgen over te maken. Als je besluit veganist te worden mag je nog steeds de vegan Shoarma Pizza bestellen bij New York Pizza. Ook het Ben & Jerry’s ijs is vrij van dierlijke producten en dus helemaal vegan verantwoord. Wil een keertje uitgebreid tafelen? Ga dan naar Jofel. Je vindt hier verschillende vleesvrije gerechten op het menu voor zowel lunch als diner. Toch meer zin in de lekkerste tapas uit Spanje? Dan mag je als vegetariër aanschuiven bij Los Porteros.

Biertje doen?

Na een lange werkweek komt een borrel als geroepen. Gall en Gall heeft voor alle veganisten een breed assortiment aan vegan wijnen en bieren. De medewerkers weten je precies te vertellen welke dranken jij mag blijven bestellen. En wat is een borrel zonder borrelbite? Een schaaltje nootjes óf broodjes met lekkere dip van Zuivelhoeve hoef jij niet te laten staan.

Vegetarisch of veganistisch eten is helemaal niet saai, moeilijk of eentonig! Het is gezond, lekker én beter voor de wereld. Ben jij al overtuigd?