Vandaag geopend 09:30 - 17:00

Blog: Walking dinner date

30 januari 2020

Met Valentijnsdag uit eten: veel stelletjes, beginnende liefdeskoppels of Tinderdaters wagen zich eraan op 14 februari. Maar, het is tegelijkertijd een beetje standaard dus wat dacht je ervan om het dit jaar even net iets anders te doen? Wij stelden een ‘walking dinner date’ voor je samen, waarin je bij verschillende zaakjes in Koningshoek een gerecht eet of drankje doet. Nog een voordeel: je bent in een winkelcentrum, dus check tijdens het wandelen ook even de nieuwste collectie bij bijvoorbeeld Bonita, Lucardi en Shoeby.

Kop eraf

Net zoals bij First Dates, hét dateprogramma van de NPO, beginnen jullie met een drankje aan de bar bij Jofel. Geniet van een heerlijke Frizzante Prosecco, Mirassou Chardonnay of Cabernet Sauvignon. Neem voor de beginnende trek een proeverij van dumplings erbij, gemaakt van kip, garnaal, eend, vega en varken. Zo, de kop is eraf!

Snelle hap

Wie zegt dat je met Valentijnsdag per se chique uit eten moet gaan? Neem in plaats daarvan een snack in de vorm van een hamburger, lekker frietje of verse salade bij Pommies. Dit knusse zaakje is perfect ingericht voor de snelle hap, want op een eerste date moet het eten ook niet té lang op zich laten wachten. Meer een pizza of pasta fan? Bij New York Pizza stel je jouw eigen lievelingsgerecht samen. Extra romantisch: deel het hoofdgerecht of kies voor de ander het gerecht uit.

Tijd voor toetjes

Nog niet uitgekletst? Dan is het tijd voor het dessert. Bij Chocking bestel je overheerlijke bonbons of pindarotsjes. Wil je liever ergens gaan zitten met z’n tweeën, drink dan je een kopje koffie bij Doppio of neem je nog een slotborrel bij Los Porteros. De laatste zaak serveert overigens ook desserts als chocolademousse en crème brúlee. Kortom: bij Koningshoek haal jij je valentijnshart op.

Geen haast

Zo, die date kan niet meer stuk. En geen zorgen: het winkelcentrum is op Valentijnsdag geopend tot 21.00 uur. Genoeg tijd dus om elkaar (beter) te leren kennen en van deze ‘dag van de liefde’ een memorabel moment te maken.