Blog: 5x leuke dingen doen in Maassluis

27 juni 2019
Blog: 5x leuke dingen doen in Maassluis

Ja, Maassluis mag op je to do lijst deze zomer. De stad kent een bruisend centrum, waar je je goed kunt vermaken. Trommel vrienden en familie op voor een gezellig dagje Maassluis. 

Het kloppend winkelhart

Winkelcentrum Koningshoek is het kloppende winkelhart van de stad. Of moeten we het een winkelparadijs noemen? Met meer dan 65 winkels (bekijk hier het winkeloverzicht) en diverse horecagelegenheden is het winkelcentrum een fijne plek voor bewoners en toeristen. Drink bijvoorbeeld een kop koffie bij Doppio Espresso. Of geniet van heerlijk gebak bij Meesterbakker Roodenrijs. Met als afsluiter van een dagje shoppen: Pommies. De medewerkers van dit luxe fastfoodrestaurant staan al op je te wachten met hamburgers om je vingers bij af te likken. Kortom, na een dagje shoppen in Koningshoek ga je niet met lege handen of een lege maag naar huis.

Schipper mag ik overvaren?

De rijke maritieme historie vind je in Maassluis. Mede dankzij het Nationaal Sleepvaart Museum. Deze bezienswaardigheid is interessant voor liefhebbers van sleepvaart. Maar genieten van de sleepvaart doe je ook gewoon buiten. Met het zonnetje op je bol bekijk je al het pracht en praal in de haven óf vanaf de Warbout rondvaartboot. Toch even binnen gelopen bij het Nationaal Sleepvaart Museum? Breid je museumtour dan uit met Museum Maassluis, wat slechts 200 meter verderop ligt.

Fietsend de stad verkennen

Vanaf de boot stappen we op de fiets: er zijn verschillende mogelijkheden om Maassluis te verkennen. Het Hof van Delfland is een geschikt fietsgebied, bestaande uit delen van onder andere Vlaardingen, het Westland en ons geliefde Maassluis. Geniet van het vele groen, prachtige karakteristieke boerderijen en archeologische ontdekkingen. Hier kom je pas echt tot rust.

Zwemparadijs voor het hele gezin

Ook voor de kleine toeristen is een bezoek aan de stad de moeite waard. Sport – en recreatiebad Dol-fijn beschikt over alle ingrediënten voor een geslaagde middag: een ruim recreatiebad, een interactieve glijbaan en een bar om te snacken. De leukste badmode voor het hele gezin shop je overigens ook in winkelcentrum Koningshoek, zo vind je de leukste zwemshorts van Jack&Jones, Superdry en PME Legend  bij Stripes jeansstore. Ook bij Zeeman of Hunkemöller kun je je slag slaan! 

Het Douanehuisje

Ben je in Maassluis, dan mag een bezoek aan het Douanehuisje niet ontbreken. Waar het eerst lange tijd vooral een ontmoetingsplek was, wordt dit bijzondere pand nu regelmatig bewoond door kunstenaars en culturele organisaties. Naast de prachtige exposities die je in het Douanehuisje kunt bezoeken, is het ook hét perfecte punt om in de zomer uit te kijken over de wateren van de stad.

Het klinkt alsof één dag niet genoeg is om al het vertier in Maassluis te ontdekken. Dat kan kloppen. We adviseren je dan ook met plezier een weekendje weg, zodat je én uitgebreid kunt winkelen in Winkelcentrum Koningshoek én je meer kunt leren over de rijke (kunst)historie van de stad. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de verschillende leuke eettentjes en de rondvaarten die je niet mag missen. Ervaar deze zomer zelf het mooie Maassluis!