Duurzaam Koningshoek plaatst zonnepanelen

19 januari 2018
Duurzaam Koningshoek plaatst zonnepanelen

Op het dak van winkelcentrum Koningshoek hebben Burgemeester Edo Haan, wethouder Sjef Evers van gemeente Maassluis en Pieter Polman, Managing Director van Wereldhave Nederland de zonnepanelen officieel in gebruik genomen. Het winkelcentrum maakt gebruik van zonne-energie voor een deel van de energiebehoefte en zet hiermee een belangrijke stap op het gebied van duurzaamheid. Dit gebeurde op donderdag 11 januari.

Werken aan duurzaamheid

Op het winkelcentrum zijn in totaal 444 zonnepanelen geplaatst. Deze wekken evenveel energie op als 36 huishoudens op jaarbasis verbruiken. Hiermee wordt 27% van het elektra verbruik in winkelcentrum Koningshoek opgewekt door eigen zonnepanelen. ‘Met de investering in zonnepanelen bewijst Wereldhave dat winkelcentrum Koningshoek niet zomaar een winkelcentrum is, maar een voorbeeldfunctie vervult en daar ben ik trots op‘, aldus Burgemeester Haan.

‘Met de zonnepanelen op het winkelcentrum dienen we het milieu en besparen daarnaast op de energiekosten van het winkelcentrum’, aldus Managing Director Wereldhave Nederland Pieter Polman.

Het verduurzamen van winkelcentrum Koningshoek is een belangrijk onderdeel in de strategie. Onder het motto ‘iedere dag een beetje beter’ heeft Wereldhave zich ten doel gesteld om het  energieverbruik in haar winkelcentra te verminderen met 30% (t.o.v. 2013). Daarnaast willen ze in 2020 ruim 2000 MWh aan zonne-energie opwekken. Deze uitgangspunten zijn meegenomen in de verbouwing van de Koningshoek. Daarom zijn ook installaties vernieuwd en is de verlichting in de passages vervangen voor LED. Deze maatregelen hebben ervoor gezorgd dat we de uitstoot van CO2 en energiekosten fors verlagen. Het winkelcentrum heeft inmiddels energielabel ‘A’ en een BREEAM Very Good certificaat.

Koningshoek verbouwt

Wil jij de verbouwing van winkelcentrum Koningshoek op de voet volgen? Kijk dan hier en op onze Facebookpagina!

Heb jij gouden tips voor Koningshoek?
Geef je mening via deze link >>