Vandaag geopend 09:30 - 17:30

Nieuws: Los Porteros brengt Spanje naar Koningshoek

17 september 2019

Ben jij gek op de Spaanse keuken? Dan word jij vast heel blij van de nieuwe horeca aanwinst in Koningshoek: Los Porteros. Dit is dé nieuwe hotspot waar je geniet van overheerlijke pinxtos en tapas met een goed glas wijn, na of tussen het shoppen door. Ook zo benieuwd?

Bienvenidos a Los Porteros

Los Porteros is de nieuwe pintxos, tapas & borrelbar van Koningshoek. Het idee voor Los Porteros ontstond bij eigenaren Ron en Petra Doelman vanuit de grote passie voor Spanje. Petra vertelt: "Na meerdere bezoekjes aan de Noord-Spaanse stad San Sebastián, dat bekend staat om haar lekkere pintxos, waren wij verkocht. Waar de naam vandaan komt? Los Porteros is Spaans voor 'de doelmannen'. Aangezien Doelman onze achternaam is, vonden we dit wel passend!"

Passie voor pintxos

Pintxos (Baskisch voor 'prikkers') zijn kleine hapjes die bestaan uit een stukje brood met daarop goddelijk beleg. De een nog mooier dan de ander. Iedere dag kun je bij Los Porteros nieuwe pintxos proeven die in de vitrine te bewonderen en uit te kiezen zijn. Daarnaast is er een tapaskaart, waardoor voor ieder wat lekkers te bestellen is. Petra: "Na 13 jaar een seizoensrestaurant te hebben gerund, willen we Maassluis kennis laten maken met pintxos. Dit in een ongedwongen sfeer waar je gezellig kunt borrelen. Genieten van de lekkerste hapjes, drankjes en elkaar."

Interieur met een Spaans tintje

Er is druk verbouwd om een prachtige zaak te openen in winkelcentrum Koningshoek. Petra geeft een rondleiding door de ruimte. "We hebben gekozen voor een grote open keuken en een bar zonder krukken. We willen graag dat alles open blijft." De muur is deels bedekt met kurk en de betonnen vloer geeft een stoere look. Petra: "Er is een grote stamtafel en daarnaast hoge en lage zitjes. Ook op het terras met overkapping wordt het fijn vertoeven tijdens de nazomeravonden." Aan de muur hangt een prachtige foto van de Spaanse kust en aan de wand in de toiletten schitteren kleurrijke tegeltjes. Het Spaanse tintje is duidelijk zichtbaar!

Opening in zicht

Ron en Petra kijken er enorm naar uit om te starten in Koningshoek. Petra: "De locatie is ideaal. Gemoedelijk, goed bereikbaar en de ruimte voor een mooi terras. We hebben veel zin om samen met ons team iets moois neer te zetten en iedereen te mogen verwelkomen bij Los Porteros!"