Vandaag geopend 09:30 - 17:00

Nieuws: Tentoonstelling Klimaat in je straat

17 september 2019

Leuk nieuws voor alle klimaatliefhebbers én voor degene die er meer over willen leren: winkelcentrum Koningshoek opent in samenwerking met de gemeente Maassluis de tentoonstelling ‘Klimaat in je straat’. Na je bezoek weet jij precies hoe je jouw huis, tuin en straat klimaatproof kan maken. De tentoonstelling opent op woensdag 18 september om 15.00 uur haar deuren en is gevestigd in de oude Funny Kids Store unit tegenover Stripes.

Klimaat in je straat

Dat het klimaat verandert staat vast. Het wordt warmer, de regenbuien zijn heftiger en de kans op periodes van hitte en droogte is groter. De vraag is wat we hier al van merken in onze eigen omgeving en wat we eraan kunnen doen. Dat is meer dan we zelf denken. De tentoonstelling geeft je handige tips en inspiratie zodat ook jij je steentje bij kan dragen aan een gezond klimaat. We verklappen alvast één van de vele tips: vervang zoveel mogelijk steen voor groen: tegel eruit, plant erin!

Een interactieve tentoonstelling voor jong én oud

Wethouder Fred Voskamp opent de tentoonstelling op woensdag 18 september om 15.00 uur. Door het interactieve karakter is de tentoonstelling leuk voor jong, oud en scholen. Door filmpjes, experimenten en doe-opdrachten krijg jij antwoorden op vragen als ‘Hoe houd je het koel in huis en tuin?’ en ‘Wat kan je doen om je voor te bereiden op wateroverlast’. De tentoonstelling is gemaakt door Duurzaamheidscentrum De Papaver, de gemeente Delft en het Hoogheemraadschap van Delfland. Je hebt tot 16 december de tijd om de tentoonstelling te bezoeken.