Vandaag gesloten

Koningshoek Festival

2 september 2016 - 4 september 2016

Entertainment in én om het winkelcentrum in de vorm van theater, foodtrucks, muziekoptredens, een Festival Market, kinderactiviteiten en veel leuke festivalaanbiedingen. Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september 2016 verandert Koningshoek voor een lang weekend in een heus festivalterrein. 

Koningshoek sluit de zomer af met het allereerste, driedaagse Koningshoek Festival! Een primeur in Maassluis, waarbij zowel in als om (parkeerterrein Uiverlaan) het winkelcentrum van alles te beleven valt. 

Klik hier voor het programma.

Foodtrucks
Het parkeerterrein aan de Uiverlaan wordt omgetoverd tot een openlucht restaurant waar diverse foodtrucks hun overheerlijke streetfood verkopen. De bar zorgt voor de nodige drankjes en ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen zich vermaken in de Toost Bios, op het springkussen en met tafelvoetballen. Vanuit de podiumcontainer, welke ingericht is als jaren ‘30 woonkamer, wordt heerlijke relaxte muziek gespeeld.

Diverse Live optredens in Koningshoek
Op vrijdag en zaterdag zijn er binnen in het winkelcentrum drie muziekpleinen te vinden. Op de Fruitcompany Stage vind je klassieke, jazz- en bluesmuziek. Op de Avanti Stage nemen de DJ’s je mee in de wereld van hippe lounge, rap- en jazzmuziek, terwijl je bij de Zeeman Stage kunt genieten van de muzikale klanken van singer/songwriters en livebands.

Koningshoek Kids
Speciaal voor de kinderen bieden we op zondag een kids programma, met een knutselhoek en professionele schmink.

Programma vrijdag 2 september 18.00 - 20.00 uur

Fruit Company Stage: Spek en Boogert

Avanti Stage: DJ Robin

Zeeman Stage: Anyways

Foodtrucks geopend van 15.00 - 23.00 uur

Programma zaterdag 3 september 10.00 - 16.00 uur

Fruit Company Stage

10.00 - 16.00 uur Diverse optredens Muziek@Maassluis

Avanti Stage

11.00 - 14.00 uur DJ Robin
14.00 - 16.00 uur BS & Lazy

Zeeman stage

11.00 - 14.00 VaiVaiVai
14.00 - 16.00 Undercover Heroes

Foodtrucks geopend van 12.00 - 23.00 uur

Programma zondag 4 september 12.00 - 16.00 uur

Kidsarea | Avanti plein

  • Schmink
  • Knutselhoek

Foodtrucks geopend van 13.00 tot 21.00 uur

Meer informatie over de artiesten

Spek & Boogert
Spek en Boogert is geen standaard cliché coverband maar veel meer dan dat. Wij spelen verschillende covers die wij in een zeer gewaardeerd country/rock’n roll jasje steken zodat niemand onder de swing uit kan komen. Wij spelen de drums met onze voet en er wordt zo nu en dan gewisseld van instrument. Die combinatie zorgt ervoor dat ieder nummer zijn ware swing te pakken krijgt! Wij spelen op semi- akoestische instrumenten. Spek en Boogert is ervaren, energiek, interactief en vooral heel gezellig!

DJ Robin
Robin van Putten is een jonge DJ/producer en ondernemer uit Maassluis. Robin kwam al vroeg in aanraking met muziek op het moment dat hij een oude platenspeler van zijn vader vond met oude soul lp's. Hij vond de muziek fantastisch en ging op latere leeftijd zich verder verdiepen in de soul en funk muziek. Robin begon zijn eigen muziek te maken met als doel een combinatie te zoeken waarbij soul/funk en house samen komen. Dit is hem de laatste jaren zeker gelukt waardoor hij met zijn kenmerkende sound in 2015 meer dan 100 optredens heeft mogen verzorgen.

Anyways
Anyways, de meest veelzijdige coverband van Maassluis, wordt gevormd door Dennis en Kevin. Met twee gitaren verzorgen we een akoestische set; van de bekende klassiekers tot de verborgen, meer onbekende juweeltjes. Kom gezellig luisteren en geniet samen met ons van de muziek en het festival. Anyways: music in anyway!

BS & Lazy
BS & Lazy zijn een Hiphop-duo afkomstig uit Maassluis. Zo’n 6 jaar geleden kwamen zij met elkaar in contact en door de jaren heen zijn ze sporadisch bezig geweest met muziek. Dit jaar hebben ze echter de draad opgepakt en zijn ze hard bezig aan hun muzikale carrière. Geïnspireerd door Old-school hiphop zijn beide mannen los van elkaar begonnen met het creëren van een eigen stijl. Beatmaker Nick Tamboer alias LAZY, liet zich inspireren door hiphop-legendes als Pete Rock, DJ Premier, 9th Wonder en nog vele andere beatmakers. Bob Spaans alias BS voelde zich daarentegen meer thuis in de Nederlandse hiphopscene. Zijn liefde voor hiphop is voornamelijk te danken aan Brainpower & Opgezwolle. 

VaiVaiVai
VaiVaiVai is het Braziliaanse duo van zangeres Evelien Storm en gitarist Jaime Nanoha. Het duo brengt samba’s en bossa nova’s ten gehore van Braziliaanse muzikanten zoals Tom Jobim, João Gilberto, Djavan en Caetano Veloso. Vrolijke en melancholische liedjes vol opzwepende ritmes, sfeervolle harmonieën en poëtische Portugese teksten.

Undercover Heroes
Het swingende zevenkoppige feestpop ensemble Undercover Heroes staat garant voor een feestje. Met opzwepende en vooral dansbare muziek van alle tijden bieden ze entertainment voor jong en oud. In de show komt een orkaan van verschillende muzieksoorten voorbij: Doe maar, Tina Turner, Katrina & The Waves; maar ook Amy Winehouse, Will And The People en Anouk volgen elkaar moeiteloos op in dit muzikale extravaganza.